8/10/2013



Genç kalmak için ne kadar ileri gidebilirdiniz? 
Kadınlar dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, güzel görünmek ve genç kalabilmek uğruna çok para ve çok zaman harcayarak bir de üzerine pek çok acıya katlanıyorlar. Hongkong yapımı bu gerilim bizlere genç kalmak için ne kadar ileri gidebileceğimizi sorgulatıyor. 
Kocasının kendini genç bir kadınla aldattığını öğrenen eski bir tv yıldızı, gençleştirici etkisi olduğu kulaktan kulağa yayılan Mei'in mantılarından yemek üzere onu ziyarete gider. Yediği mantının bilinen mantılardan olmadığını anladığındaysa gençliği ve güzelliği uğruna ne kadar ileri gidilebileceğini kendi gözlerimizle görmüş oluyoruz. 
Film, Three Extremes üçlemesinin bir bölümü aslında. Üçlemede filmin kısa versiyonu yer alıyor. Bu nedenle size daha detaylı ve daha vurucu sahnelerin yer aldığını düşündüğüm uzun versiyonunu seyretmenizi tavsiye ediyorum. 
İnanın bana Çin'e gittiğimde yenilmemesi gereken çok şeyin yenildiğini gördüm ancak bu film aklımızın algısını ve vicdanımızın sesini sorgulatıyor. Kurgu ve oyunculuklar çok başarılı (Şifacı Mei, 2005 yılı Hong Kong Film Ödüllerinde En İyi yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı). Vakit kaybetmeden izleyin.

IMDB Sıralaması

En Popi-ler

Ben Size Donerim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © RUHANI GERILIM -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -