1/05/2015

İlk defa çocukluğumda izlediğim serinin ikinci filmini bu hafta sonu eşimle birlikte izledik. Kah güldük kah ağladık desem yeridir. Senarist ve yönetmen Sam Raimi'nin ileride ne kadar saçmalayacağını gösteren ibretlik bir çalışma olduğunu esefle bildiririm. Gülen geyikler, vücuttan bağımsız cinayet işleyen sağ el, balçık formundaki şeytan tasviri, hareket eden şeytani ağaç kökleri ve tabi ki olmazsa olmazımız; içine şeytan kaçmış mahzen insanı. Aşağıdaki fotoğraflardan ne kadar hareketli bir film izleyeceğiniz ortada zaten. 
İlk filmin devamı niteliğinde olan serinin ikinci filmi, Ash ve sevgilisi Linda'nın ormanlık bir alanda, küçük bir kulübeye hafta sonu tatili için gitmeleriyle başlıyor. İlk filmde içler acısı bir şekilde ölen Linda'nın bu filmde farklı bir yüzle tezahür etmesi çok ilginç. Meşhur kolyesi de aynı şekilde. Ya Ash, sadece Linda isimli şahıslarla çıkıyor ve hepsine aynı kolyeyi alıyor yada Sam Raimi kafamızı karıştırmak istiyor ki bence ikincisi. 
Ash ve Linda piyano eşliğinde ilk gecelerine başlarken, kötü güçler Linda'yı kaçırır ve Ash onu arar. Ararken başına türlü felaketler gelir ve bir noktada aklını kaçıracak gibi olur. İşte tam o anda, kulübenin sahibi olan profesörün kızı, bir tamirci, sıfatsız babi co ve profesörün ortağıyla yolları kulübede kesişir. Bir de mahzendeki henriyettayı da unutmayalım. Kendisi profesörün ex olmuş eşidir. Filmde mahzendeki henriyettayı Ted Raimi canlandırmış ve filmin en başarılı şeytani karakteri olmuş. Sonra bir şekilde kötü güçleri buradan göndermek için geçiti açmayı başarırlar ancak Ash de geçitten geçerek yüzyıllar öncesine gider ve orada şeytanın ordusuyla savaşmak zorunda kalır. 
Beyaz gözler, abartılı plastik makyaj, kan (her rengi), iskelet ve şeytani her tür detay mevcuttur. Film afişinde de dediği gibi sinirlerinize hoşçakal diyin! 
Bu filmi izlettiğim için eşimden özür diliyorum. Bu acıyı sadece ben çekmeliydim. 







IMDB Sıralaması

En Popi-ler

Ben Size Donerim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © RUHANI GERILIM -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -