8/11/2013


Psikolojik gerilimin zirve yaptığı film. Atmosferin iliklerinize kadar işlediğini hissettiğiniz ağır dramıyla, vücut tüylerini dikleştiren bir baş yapıt. Alkışlar Kim Ji-woon için.
Filmin konusu aslında çok eski bir Kore efsanesine dayanıyor. Rüyasında bir meleğin kendisine çiçek verdiğini gören anne, çok güzel bir kız çocuğu dünyaya getirir ve ona Janghwa (gül) ismini verir. Fazla zaman geçmeden çok güzel bir kız çocuğu daha olur ve ona da Hongryeon (kırmızı nilüfer) ismini verir ancak Hongryeon henüz 5 yaşındayken anneleri ölür. Bunun üzerine babaları başka bir kadınla evlenir. Çirkin ve zalim olan bu üvey anne, kızlarından nefret eder.
Janghwa, üvey annesinin büyük oğlu tarafından gölete itilir. Göletin derinliklerinde boğulmak üzereyken bir kaplan çıkagelir ve üvey annenin oğluna saldırarak bir kolunu ve bacağını alır. Hikaye, yalnızlığa ve zalimliğe daha fazla dayanamayan Hongryeon'un kendini aynı gölete atarak intihar etmesiyle devam ediyor. Sonraları üvey annenin zalimliğinin anlaşılması sonucunda üvey anne ve büyük oğlu ölüm cezasına çarptırılır.  Bundan yıllar sonra baba tekrar evlenir ve bir gece rüyasında kızlarını görür. Kızları, geri dönmek istediklerini söylerler ve bundan yaklaşık 9 ay sonra babanın ikiz kız çocuğu olur ve isimlerini Janghwa ve Hongryeon koyar. Bundan sonra, ömür boyu mutlu yaşarlar.
Filmde efsane bir miktar değiştirilmiş. Su-mi atlattığı travma sonrasında psikiyatrının izniyle evine dönmüştür. Evde üvey annesi, babası ve kız kardeşiyle hayatına kaldığı yerden devam etmek ister fakat üvey annesinin zalimlikleri bir türlü onu ve kardeşinin yakasını rahat bırakmamaktadır. Yada aslında hiçbir şey göründüğü gibi değil midir? 
Flashback'lerle hem kendisinin hem de izleyenlerin gerçeği kavramasını sağlayan Su-mi, oyunculuğuyla ciddi anlamda göz dolduruyor. 2003 yılında Blue Dragon film festivalinde "en iyi yeni aktris" ödülünü alması boşuna değil. Filmin aldığı diğer ödülleri aşağıya listeliyorum, bakınca siz de merak edip bu filmi izlemek isteyeceksiniz:

  • Most Popular Film
2004 Fantasporto Film Festival
  • International Fantasy Film Best Actress - Im Soo-jung
  • International Fantasy Film Best Director - Kim Ji-woon
  • International Fantasy Film Best Film
  • Orient Express Section Special Jury Award
  • Grand Prize
  • Prix 13ème Rue
  • Youth Jury Grand Prize
  • Best Picture

IMDB Sıralaması

En Popi-ler

Ben Size Donerim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © RUHANI GERILIM -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -