8/11/2013

Güney Kore sinemasının diğer uzak doğu ülkelerinden ileride olduğunu kabul etmek lazım. Yaratıcılığı, kurgusu, profesyonelliği yada sadece havası ve suyu! Filmlerin tadı gerçekten de çok farklı.Tesadüf eseri indirimli DVD reyonundan aldığım bu filmin, beni bu kadar etkileyeceğini asla tahmin edemezdim. 
Aslında filmin mottosu, "alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste" şeklinde özetlenebilir. Ürkütücü ve genellikle karanlık bir atmosferi var. Yıl 1972. Vietnam'daki G.Kore üssünde, öldükleri zannedilen askeri müfrezeden telsiz aracılığıyla haber alınır. Kıdemli bir teğmen ve emrindeki 8 asker, Romeo bölgesine (R-Point), kayıp askerleri bulmak üzere gönderilir.
Bu görev için sadece bir haftaları vardır. İçlerinden birinin korkunç bir şekilde ölmesinden sonra kendilerini çözemeyecekleri bir gizemin tam ortasında bulacaklardır. Bu tarihten yaklaşık 100 yıl kadar önce Çinlilerin Vietnamlıları öldürüp göle atarak üzerine tapınak inşa etmelerinin ardından, bu bölge Vietnamlılarca kutsal sayılmış. Sadece bu bölgeye girmiş olmalarından mı yoksa daha öncesinde bir sivili öldürüp, Vietnamlı kanıyla kutsal bölgeye girmiş olmalarından mı bilinmez, müfrezenin her bir askeri teker teker yok olacaktır.
Çıkış yaptığı 2004 yılında, birçok film festivalinde "en iyi yardımcı erkek oyuncu" ve "en iyi yönetmen" dallarında aday olan R-Point'te oyunculuk çok iyi; her bir karakter rolünün hakkını veriyor.  Bu türü sevenler için kesinlikle izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum. 

IMDB Sıralaması

En Popi-ler

Ben Size Donerim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © RUHANI GERILIM -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -