12/29/2014

Hayatımda izlediğim ilk korku filmi olması ve beni yıllarca etkisi altında bırakmış olmasından dolayı blogda özel bir yer hazırlamam gerektiğini düşündüm. Doğduğum yıl çekilen, senaristliğini ve yönetmenliğini Sam Raimi'nin yaptığı bu güzide korku filminde, artık hayatımın sonuna kadar hatırladıkça korkacağım iki suratı gördüm (bknz aşağısı) Neydiler ne oldular dedirten deformasyon işte "şeytanın sol yanağı!" dediğimiz şey.
Baş kahramanımız Ash, sevgilisi Linda ile birlikte, yanlarına başka bir çift (Scott ve Shelly) ve arkadaşları Cheryl'i alarak, Tennessee ormanındaki bir kulübeye haftasonu tatilini geçirmeye giderler. Kulübenin mahzeninde ölülerin kitabı Necronomicon'u (Book of the Dead) ve bir ses kaydı bulurlar. Kitaptaki büyülü sözleri içeren bu ses bandını çaldıklarında farkında olmadan intikam isteyen eski iblisleri uyandırırlar. Bir süre sonra içlerinden bazıları iblislerin etkileri altına gireceklerdir. 
Birçok ülkede içerdiği vahşet sahnelerinden ötürü uzunca süreler vizyona sokulmayan, vizyona girdiğinde ise neredeyse kırpılmaktan kuşa dönen filmde, özellikle ağaç dalların tecavüz sahnesi, Almanya'da kadın düşmanlığı olarak algılandı ve bazı sivil toplum kuruluşları sebebiyle 1992 yılına kadar gösterilemedi. 
Ash'i canlandıran Bruce Campbell'i seyirciler karakteriyle o kadar özdeşleştirdi ki serinin tamamında oynadı ve bir efsane haline geldi. 375.000 USD'lik mütevazi bütçesini defalarca katlayarak 29 milyona ulaştı. 
Günümüz yerli korku filmi yapımcı ve yönetmenlerinden Sayın Hasan Karacadağ, elin 1981 yılında yaptığı plastik makyajı halen yapamamakta olup tüm yerli oyuncularımızı o biçim hale getirmektedir. Bir kült olması sebebiyle, izlenesi olduğunu düşünüyorum. Hayırlı seyirler..






IMDB Sıralaması

En Popi-ler

Ben Size Donerim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © RUHANI GERILIM -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -