10/30/2013

Birbirlerini tanımayan bir yazar, bir işsiz ve bir liseli kızın gözlerini zifiri karanlık bir kömürlükte açmalarıyla başlayan film, ilk dakikalarından itibaren düşmeyen temposuyla bizi ekrana kilitliyor ve kahramanlarımız başlarına ne geldiğini araştırdıkça bataklık gibi daha da derine gömülüyor ve bir çıkış yolu bulamıyorlar. Filme de adına veren "iki ay" eski bir Kore hayalet hikayesinden esinlenilmiş. Rivayete göre yeryüzüne hayaletler indiğinde, gökyüzüne kendi dünyalarının ayını da taşırlarmış. İnsanlar böyle zamanlarda evlerinden çıkmazlar ve koruma dualarıyla evlerini ve ailelerini o gecenin getireceklerinden korumaya çalışırlarmış. 
2012 yılı Kore sinema endüstrisi açısından, Nisan ayına kadar oldukça verimli geçen bir dönem. Bir çok film gösterime girdi ve birçoğu da yıl bitmeden gösterime girmiş olacak. Yılın ilk filmlerinden "Two Moons" iliklerinize kadar korkutup hafızanıza kazınmayacak belki ama tıpkı benim gibi sonuna kadar sıkılmadan ve bazı sahnelerini de oldukça başarılı bularak seyredeceksiniz. 
Yönetmen koltuğunda "Red Eye" ve "The Ring Virus" filmlerinin de yönetmenliğini yapan Kim Dong-Bin oturuyor ve artık sıkıcılaşan uzak doğu gerilimleri arasından rahatlıkla sıyrılan, başarılı bir yapıma imza atıyor. O halde buyurunuz, gelsin linkler;


IMDB Sıralaması

En Popi-ler

Ben Size Donerim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © RUHANI GERILIM -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -