1/09/2015

Sam Raimi'nin ilk işlerinden biri olan Within The Woods, toplamda 1600 dolarlık bütçeyle, oldukça kötü şartlarda çekilmiş son derece sıradışı bir film. O kadar parasızlarmış ki Bruce Campbell'e yapılan şeytani makyajın değişik sahnelerde kullanılması gerekliliği sebebiyle Bruce birkaç gün aynı makyajla yatıp kalkmış. Çocukluklarından beri kanka olmalarının avantajı sanırım bu samimiyeti ve özveriyi de beraberinde getiriyor. Yarım saatlik bu kısa filmden pek bir şey anlamayacaksınız. Kamera sallanıyor, görüntü gidiyor, gitmezse ışıklandırma olmadığı için çok karanlık, sanki mum ışında çekilmiş. E neden zahmet ettin derseniz, Örümcek Adam'ın yönetmenliğini yapmayı başaran bir adamın ilk filmi de izlenmeli diye düşünüyorum. Vefa a dostlar.. 
Raimi, sonrasında asıl filmi olan Evil Dead'i çekmek için 150.000 dolara ihtiyacı olduğunu hesaplamış ve kapı kapı sponsor arşınlamış. Referans olarak bu filmi gösterdiği için sponsorlar pek alakadar olmamışlar ancak neticede dilenerek de olsa 90 bini toplamayı başarmış ve yeni filmi için kolları sıvamış ki sonunda  29 milyonluk gişeyle mucize gerçekleşmiş. Zafer!
Konusu, Evil Dead'e çok benziyor. Dört arkadaş (2 romantik çift) eski bir kızılderili mezarlığının üzerine yapılmış bir kulübeye piknik yapmaya giderler. Scotty ve Shelly kulübede Monopoly oynarken, Bruce ve Ellen ormana pikniğe giderler. Bruce bu alanın geçmişi hakkında sevgilisine bilgi verir. Bir ara Bruce ateş yakmak için çukur kazarken  çukurdan eski bir hançer ve dallardan yapılmış bir haç bulur. Ellen o kadar ilgilenmez ki battaniyenin üzerinde uyuyakalır. Uyandığında Bruce gitmiştir ve şeytani maceraları başlar. 
Filmde Bruce, kendisine giydirilen kostüm ve hazin makyajıyla.. Yanındaki Sam Raimi 
Sam ve Bruce ne kadar gençlermiş. İnsan hüzünleniyor. 



IMDB Sıralaması

En Popi-ler

Ben Size Donerim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © RUHANI GERILIM -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -