9/04/2013

Tüm zamanların en bilinen, en çok izlenen ve belki de uzakdoğu gerilimlerinin popülerliğini tek başına sağlamış yegane film Ringu karşınızda. 
Koji Suzuki'nin 1991 yılında çıkan romanı Ringu, ülke çapında o kadar beğenildi ki kitabı yayımlayan Kadowa Shoten, kitabın film uyarlaması için kolları sıvadı. Senaristliğini Hiroshi Takohashi ve yönetmenliğini Hideo Nakata'nın yaptığı ilk uyarlama, 1995 yılında TV için hazırlandı. Daha sonra Ringu adıyla bir VHS versiyonu çıkarıldı. 1998 yılında çıkan film ise, 3 ay film öncesi kurgusu, 5 hafta çekimi ve 4 ay film sonrası montajıyla 1,2 milyon dolarlık bütçe ile 95 dakikalık bir korku şöleni olarak sinemaseverlerin beğenisine sunuldu ve Japonya'da tüm zamanların en çok gişe yapan korku filmi oldu.
İçerisinde karışık görüntülerin bulunduğu bir video kaseti izleyenlere telefon gelir ve telefonda 7 gün içinde ölecekleri söylenir. 7 gün boyunca türlü psikolojik tacizlere maruz kalan kurbanlar, neticede 7. gün yüzleri çarpılmış bir şekilde ölü bulunurlar. Konu artık şehir efsanesi haline gelmiştir ve bu konuyu araştıran bir muhabirin, olayı derinlemesine incelerken başına gelenleri ve hikayenin derinliklerinde neler yattığını öğrenme çabasıyla , her sahnede korkudan tüylerimizi diken diken eder. Ringu Zero'da protagonist (terimleri de bilirim hocam!) bir karakter olan Sadako bu bölümde karşımıza antagonist bir korku imgesi olarak çıkıyor ve lepiska saçları, tırnakları sökülmüş elleriyle lanetini bir virüs gibi herkese yayıyor. Çoktan izlediğinize inandığım bu mükemmel gerilimi, bir de Japon tadıyla denemenizi isterim. Daha sade, daha dokunaklı, daha vurucu!

IMDB Sıralaması

En Popi-ler

Ben Size Donerim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © RUHANI GERILIM -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -