8/21/2013

Yönetmen Kiyoshi Kurosawa'nın aynı isimli romanından uyarlanan film, teknolojinin, özellikle de internet kullanımının beraberinde getirdiği yalnızlık ve yabancılaşma duygusunu işliyor.
Ülkemizde Dabbe serisi, Semum, Hummadruz, El-Cin filmlerinin yönetmenliğini yapmış Hasan Karacadağ'ın gözünden kaçmayacak derecede önemli bir yapım olduğunu düşünüyorum. Biliyorsunuz, Hasan Karacadağ Japonya'da sinema yönetmenliği okudu ve birçok TV dizisi, TV filmi ve belgesel yönetti. Yurt dışında da kazandığı birçok başarı var. Karacadağ, Dabbe serisinde Kurosawa'nın kurgusuna benzer bir atıfta bulunur. Islam mistisizminde geçen "kıyamete yakın ortaya çıkıp dünyaya yayılacak ve her eve girecek" şeklinde betimlenen kıyamet alemetini, "internet" olarak yorumlar (ki bence de gayet mantıklı).
Kairo, sonunda birbiriyle kesişen iki paralel hikaye ile ilerliyor. Internet kullanıcılarının birdenbire karşılarına çıkan "bir hayaletle tanışmak ister misin?" sorusuyla yüzleşmelerinin akabinde başlarına gelenlerin anlatıldığı bir film. Hikayede iki tür hayalet görüyoruz; birincisi, bedenlerini işgal etmiş olan ruhlar sebebiyle artık yaşamla bir bağlantısı kalmamış insanlar, ikincisi ise siyah silüetler. Onlardan tek kurtuluş ise teknolojiden olabildiğince uzaklaşmakta. 
Teknoloji bağımlılığımızı eleştirel bir şekilde ele alması ve ürkütücü atmosferi ile sınıfı yüksek puanla geçen bir yapım. İzlenmesini şiddetle tavsiye ediyorum.

Pulse Trailer

Pulse Online Watch ENG Subtitles
Pulse Online Izle TR Dublajlı

IMDB Sıralaması

En Popi-ler

Ben Size Donerim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © RUHANI GERILIM -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -