5/16/2014

1985 yılında bir Japon yazarın aynı isimdeki romanından uyarlanan Kiki, on uc yaşında bir cadıdır. Tam bir cadı olabilmesi icin bir yıl ailesinden ayrı olarak kendi seçeceği bir sehirde yasaması gerekir. Kiki, kedisi ile annesinin hediye ettigi süpürgeye binerek evinden ayrılır ve deniz kenarında bir şehirde karar kılar. Sehirdeki ilk gununde tanıstığı birinin fırınında ona yardımcı olurken aynı zamanda hayalini kurdugu isi yapmaya baslar fakat zamanla cadılık yeteneklerini kaybettigini fark eder. Yeteneklerini tekrar kazanmaya calısırken bir arkadasının da hayatını kurtarması gerekecektir.
Film Studio Ghibli'nin 4. filmi ve Disney ortaklıgıyla çıkan ilk filmi olma ozelligi tasiyor. 6 milyon dolarlık butcesini 3'e katlayan box office'i ile oldukca basarili bir yapim. Genclerin Aile bagliliklari ve ozgurlukleri arasindaki secimini sorgularken ayni zamanda, sans, cok calisma ve ozguven yoluyla kendi kisiliklerini bulma cabasini anlatıyor. 
Benzer konu cercevesinde ilerleyen Spirited Away animasyonunu dun kucuk kuzene izlettim (zamane gencliginin seveceginden supheliydim). Neredeyse gozlerini kirpmadan izledi. Siz de izleyin ve izletin. "Caktirmadan mesaj" uygulamasini tum genclerin dimagina yerlestirelim.
Buyurunuz gelsin linkler;



IMDB Sıralaması

En Popi-ler

Ben Size Donerim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © RUHANI GERILIM -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -