1/08/2015

Sam Raimi'nin yapımcılığını üstlendiği, Japon-Amerikan ortak yapımı The Grudge, her zamanki gibi Japon versiyonuyla favorilerimden biri olmayı sürdürüyor. Uzakdoğu filmlerinin uzun ve mistik sessizliklerini kaldıramayanlar için daha düşük beklentiyle izleyebilecekleri bir alternatif.
Amerikan bütçesinin uzakdoğu filmlerini ele geçirmesini esefle kınasak da, tüm dünyaya tanıtılması açısından hayırlı bir iş mi yapıyorlar yoksa yüzlerine mi bulaştırıyorlar anlayamıyorum, kafam karışık, sormayın. 
Buffy the Vampire Slayer dizisinden hatırladığımız Sarah Michella Gellar, filmin baş rolü olan Karen karakterine hayat veriyor. Karen, Japonya'da sosyal görev eğitimi alan bir değişim programı öğrencisidir. İşe gelmeyen bir hemşirenin yerine çalışması gerekir. Söz konusu eve girdiğinde, yaşlı bir kadın olan Emma'nın karmakarışık hale gelmiş evinde donakalmış bir vaziyette oturduğunu farkeder. Kadına yaklaşmaya çalışırken üst kattan gelen sesleri duyar ve ne olduğunu anlamak üzere yukarı çıktığında doğaüstü bir kabusla! karşılaşır. Bu evin içinde yıllar önce doğan korkunç bir uğursuzluk, evin içindeki terör zincirinin nedenidir. Karen, olayları araştırdıkça ve düğümü çözmeye yaklaştıkça bu lanetin içine çekilir. 
ABD yapımı Garez ilk film, serisinin en başarılısıdır. 10 milyon dolarlık bütçesini 187 milyonluk gişeyle kapatmış ve Sam Raimi'nin en başarılı iki projesinden biri olmuştur (bknz Spider Man serisi). İzleyiniz efenim.. 


IMDB Sıralaması

En Popi-ler

Ben Size Donerim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © RUHANI GERILIM -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -