8/10/2013


Ringu'nun yakaladığı başarının ardından, yapımcı Takashige tarafından 6 yönetmene, her birinin bir gerilim filmi çekmesi ve bu filmlerin "J Horror Theather" çatısı altında toplanması teklif edildi. 2004 yılında çıkan Infection, bu serinin ilki ve aslında bir Japon korku dizisi olan "Tales of the Unusual"ın sinema versiyonu. 
Bu arada filmin yönetmeni Ochiai’nin, Tayland yapımı bomba korku filmi Shutter’ın, ABD yapımı zayıf remake’inden de sorumlu olduğunu notlarımıza eklemekte fayda var.
Kapatılmak üzere olan bir hastaneyi kendine mekân olarak seçen Kansen, atmosfer yaratmada fazla sıkıntı yaşamayan bir yapım. Zaten Kansen’in en önemli kozu, filmin her anına sinmiş olan tedirginlik ve gerilim duygusunu vücuda getiren başarılı mekân seçimi denebilir. Yanlış ilaç seçimi dolayısıyla ölen bir hasta, olayı sahte bir rapor düzenleyerek kapatmaya karar veren doktor ve hemşireler, garip bir yeşil sıvı ve hastanede yaşanan salgın paniği, Kansen’in hikâyesinin köşe taşlarını oluşturuyor. Serideki favorim olan Kansen, Uzakdoğu Korku Sineması’na düşkün bünyelere ilaç gibi gelecektir.
 




IMDB Sıralaması

En Popi-ler

Ben Size Donerim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © RUHANI GERILIM -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -