8/09/2013


2008 G.Kore yapımı Death Bell, Kore'deki egitim sisteminin aslinda bizimkinden pek de farkli olmadıgini gormemizi saglayan, iyi kurgulanmis bir gerilim filmi. 
Universite giris sinavi icin hazirlanan ve okullarında ozel bir sınıfta eğitim gören en iyi 20 öğrencinin, sınıftaki başarı sıralamalarına göre öldürülüşleri anlatılıyor. Vahşice işlenen seri cinayetlerin asıl sebebi ortaya çıktığındaysa yine yine ve yine katile hak veriyoruz. 
Filmin orijinal isminde geçen "gosa" kelimesi, lise öğrencilerinin zorunlu olarak girdikleri midterm'leri ifade ediyor ve öğrencilerin yaşadıkları sınav stresine gönderme yapıyor. 
Death Bell, 1,5 milyon dolarlık mütevazi bir bütçeyle çekilmiş olmasına rağmen, gösterime girdiği yılı 9,2 milyon dolarla kapatarak G.Kore'de "A Tale of Two Sisters"dan sonraki en popüler film olma başarısını elinde tutuyor. 
Senaryo ilerledikçe aslında tanıdık bir seyler seyrediyormus hissine kapılıyorsunuz fakat final sahnesini izlediğinizde ve herseyi anladığınızda, her iki kasınız da havalanıyor ve ufak desibelde bir "aaa" sesi cıkarmanıza sebep oluyor.
Bilginiz dahilinde olması gereken bir film. 



IMDB Sıralaması

En Popi-ler

Ben Size Donerim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © RUHANI GERILIM -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -