8/30/2013

Bir çoğunuzun izlediğinden emin olduğum Kore yapımı 120 dakikalık bu müthiş dram, olağanüstü bir kurguyla harmanlanarak tüylerimizi diken diken eden gizemli bir gerilim filmi olarak karşımıza çıkıyor. 
Karısı ve bebeğiyle mutlu bir hayat süren Oh Dae-su, bir gün evinin önünden kaçırılır ve onun için 15 yıl sürecek bir esaret dönemi başlar. Kapalı tutulduğu odada bir yatak, tv ve ihtiyaçlarını karşılayan bir kaç temel aletin dışında başka hiç birşeyi yoktur. Yemeklerine şizofren hastaların kullandığı ilaçlar karıştırılmakta ve yedikçe ağır uykulara dalmaktadır. Bir gün odasındaki televizyondan karısının öldüğü haberini izler ve bu haberle yıkılır. Bu cezayı hak etmek için kimlere ne kötülük yaptığı düşünür ve asla pes etmeyerek yıllar boyunca yavaş yavaş ilerlediği kaçış yolunu kazmayı başlar. Kendisiyle birlikte, ailesinin de hayatını mahveden kişiden intikam alacağına dair yemin eden oh Dae-sun, kaçtıktan sonra bir gün Mido adında genç bir kızla tanışır ve Mido ona bu uğurda yardım edeceğine dair söz verir. Başına gelenlerin nedenini araştırırken Oh Dea-su 'nun öğreneceği ve her midenin kaldıramayacağı sırları, onunla beraber biz de şok olarak öğreniriz. 
Film, kan donduruan şokları, gizemli puzzle parçaları ve aksiyon sahneleriyle taç takılacak yapımlar arasında yerini alıyor. Japon manga serisinden uyarlanan Old Boy, 2004 yılında Cannes Film Festivalinden "büyük ödül" aldı.  Bu zamana kadar izlemediyseniz büyük bir kayıp! Hemen, derhal, şu an izleyin!

IMDB Sıralaması

En Popi-ler

Ben Size Donerim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © RUHANI GERILIM -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -